Nacionalinė celiakijos ir maisto netoliaravimo draugija
Registruokis

Tapk nariu!

Tapti Nacionalinės celiakijos ir maisto netoleravimo draugijos nariu verta, nes galėsite:

  • bendrauti su panašias problemas turinčiais žmonėmis;
  • nemokamai konsultuotis su specialistais;
  • turėti begliutenių maisto produktų gamintojų specialias nuolaidas;
  • sužinoti begliutenių maisto produktų gamybos receptus;
  • gauti informaciją apie celiakiją;
  • pasitikrinti ar gerai laikotės begliutenės dietos.

Cukinijų blyneliai su bruknėmis

cukiniju_blyneliai
Jums reikės:
400 g. cukinijų
200 g. šviežių bruknių (arba šaldytų)
200 g. avižinių miltų (geriau pilno grūdo)
3 kiaušinių
100 g. kukurūzų miltų
50 g. rudojo cukraus
30 g. vanilinio cukraus su tikra vanile
kokosų aliejaus kepimui
Paruošimas: Nužievintą cukiniją sutarkuokite burokine trintuve. Gilesniame dubenyje išplakite kiaušinius su ruduoju ir vaniliniu cukrumi, tada sudėkite cukinijos tarkius, masę išmaišykite ir pro sietelį įsijokite avižinius ir kukurūzų miltus, viską atidžiai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų. Galiausiai suberkite švarias bruknes ir viską vėl permaišykite. Keptuvėje pakaitinkite kokosų aliejų ir kantriai kepkite nedidelius blynelius.
Pastaba. Galite kepti su saulėgrąžų arba kukurūzų aliejumi. Saikingai saldinti įprastu baltuoju cukrumi arba fruktoze. Šie blyneliai kiek storesni, negu įprasti, todėl geriau juos kepti ant vidutinio kaitrumo ugnies ir kiek ilgėliau, nes labai įkaitintoje keptuvėje gali apsvilti kraštai, tačiau neiškepti vidus. Svarbu žinoti tai, kad šviežios cukinijos yra daug sultingesnės, negu kurį laiką pastovėjusios, todėl gaminant iš palaikytų ar per žiemą išsaugotų daržovių gali tekti į tešlą įpilti šiek tiek vandens.


Parašykite komentarą

Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.

Konsultuojame, rekomenduojame, patariame!

Diagnozavo celiakiją ir nežinai kaip toliau gyventi?
Įtari, kad sergi celiakija, bet nežinai, kur kreiptis, norint atlikti tyrimus?
Nesi tikras, kad maistas kurį valgai neturi gliuteno?
Nežinai, kas yra gliutenas?

Tau padės Nacionalinė celiakijos ir maisto netoleravimo draugija (toliau - NCMND).