Nacionalinė celiakijos ir maisto netoliaravimo draugija
Registruokis

Tapk nariu!

Tapti Nacionalinės celiakijos ir maisto netoleravimo draugijos nariu verta, nes galėsite:

  • bendrauti su panašias problemas turinčiais žmonėmis;
  • nemokamai konsultuotis su specialistais;
  • turėti begliutenių maisto produktų gamintojų specialias nuolaidas;
  • sužinoti begliutenių maisto produktų gamybos receptus;
  • gauti informaciją apie celiakiją;
  • pasitikrinti ar gerai laikotės begliutenės dietos.

Sausainiai „Avižinės pagalvėlės“

avizines_pagalveles

Jums reikės: 300 g. avižinių dribsnių (geriau – viso grūdo)
200 g. avižų miltų
5 kiaušinių (vidutinių)
100 g. saulėgrąžų branduolių
100 g. lazdyno riešutų branduolių
100 g. džiovintų spanguolių
100 g. razinų
100 g. cukraus rudojo
60 g. sviesto
15 – 20 g. sezamo sėklų
20 g. sodos
1 a.š. (nubrauktas) cinamono
1 a.š. (nubrauktas) kardamono

Paruošimas: Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir joje lengvai pakepinkite avižų dribsnius, tada suberkite saulėgrąžas, riešutus ir cukrų. Viską išmaišykite ir dar truputį pakepkite. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius, įberkite cinamono ir kardamono, dar paplakite ir suberkite jau kiek pravėsusias pakepintas avižas su sėklomis ir riešutais. Į avižinius miltus suberkite sodą ir būtinai gerai išmaišykite, tuomet viską supilkite į dubenį su avižų mase. Ten pat suberkite nuplautas razinas ir spanguoles, viską dar kartą gerai išmaišykite. Gautą masę suspauskite mediniu šaukštu taip, kad ji būtų vientisa. Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių, šaukštu semkite avižų masę ir dėkite ant jo truputį palygindami iš kraštų taip, kad gautumėte apvalias pagalvėles. Tam, kad šaukštas neliptų ir nedrabstytumėte avižų masės, jį panardinkite į dubenėlį su vandeniu. Prieš pašaudami į orkaitę, pagalvėles apiberkite sezamo sėklomis. Kepkite 190 laipsnių kaitrumo orkaitėje 25 – 30 minučių.

Pastaba. Vietoje sodos galite vartoti kepimo miltelius, bet įsitikinkite, kad juose tikrai nėra kviečių miltų ar gliuteno pėdsakų. Rudasis cukrus suteikia kepiniui švelnų karamelės skonį, bet vietoje jo galite vartoti ir įprastą baltąjį.


Parašykite komentarą

Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.

Konsultuojame, rekomenduojame, patariame!

Diagnozavo celiakiją ir nežinai kaip toliau gyventi?
Įtari, kad sergi celiakija, bet nežinai, kur kreiptis, norint atlikti tyrimus?
Nesi tikras, kad maistas kurį valgai neturi gliuteno?
Nežinai, kas yra gliutenas?

Tau padės Nacionalinė celiakijos ir maisto netoleravimo draugija (toliau - NCMND).