Nacionalinė celiakijos ir maisto netoliaravimo draugija
Registruokis

Tapk nariu!

Tapti Nacionalinės celiakijos ir maisto netoleravimo draugijos nariu verta, nes galėsite:

  • bendrauti su panašias problemas turinčiais žmonėmis;
  • nemokamai konsultuotis su specialistais;
  • turėti begliutenių maisto produktų gamintojų specialias nuolaidas;
  • sužinoti begliutenių maisto produktų gamybos receptus;
  • gauti informaciją apie celiakiją;
  • pasitikrinti ar gerai laikotės begliutenės dietos.

Šeštadieniniai omleto suktinukai su žalumynais

omleto_suktinukai

Jums reikės: 6 kiaušinių (vidutiniai)
100 g. agurko
60 – 80 g. natūralaus sūrio
60 – 80 g. žaliųjų salotų
40 g. salierų stiebų (1/2 stiebo)
25 g. svogūnų laiškų (saujelė)
15 g. rūgštynių (saujelė)
15 g. rukolos (saujelė)
3 – 4 š. saulėgražų arba alyvuogių aliejus (kepimui ir salotoms)
1 a. š. citrinų sulčių
šviežių baziliko lapelių

Paruošimas: Kiaušinius įmuškite į dubenį, pasūdykite ir gerai išplakite. Supjaustykite saliero stiebą (plonomis riekelėmis), pasmulkinkite rūgštynes, rukolą. Viską sudėkite į išplaktus kiaušinius, išmaišykite. Gautą masę samčiu pilkite į įkaitintą blynų keptuvę (negilią) ir tolygiai paskleiskite taip, kad ji pasiskirstytų nestoru sluoksniu. Turėtumėte iškepti ne mažiau negu keturis papločius. Iškeptus papločius iš karto suvyniokite į ritinėlius. Sutarkuokite rupiai (galite ir burokine trintuve) sūrį ir agurką, truputį pasūdykite ir sumaišykite. Po šaukštą gautos įdaro masės paskleiskite ant kiekvieno atvynioto papločio, kurį taip įdarę vėl suvyniokite. Visus įdaru praturtintus suktinius švelniai pakepkite toje pačioje keptuvėje.

Supjaustykite svogūnų laiškus, suplėšykite nuplautas pasirinktas salotas, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis, lengvai sumaišykite ir patiekite prie suktinukų. Neužmirškite papuošti šviežiais bazilikais.

Pastabos. Patiekdami šį suktinį galite dėti jį į lėkštę visą arba perpjauti pusiau. Jeigu norite sotesnių omleto suktinukų, sūrio įdarui galite pasiruošti ir daugiau. Salotų kiekį taip pat galite pasirinkti pagal savo skonį ir poreikį.


Parašykite komentarą

Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.

Konsultuojame, rekomenduojame, patariame!

Diagnozavo celiakiją ir nežinai kaip toliau gyventi?
Įtari, kad sergi celiakija, bet nežinai, kur kreiptis, norint atlikti tyrimus?
Nesi tikras, kad maistas kurį valgai neturi gliuteno?
Nežinai, kas yra gliutenas?

Tau padės Nacionalinė celiakijos ir maisto netoleravimo draugija (toliau - NCMND).