
Jums reikės: 600 ml vandens
200 g sorų kruopų
2 ančių kiaušinių (vidutiniai)
3 česnakų galvučių (vidutinės)
1 šakninės petražolės (nemažos)
pusės citrinos
jūros druskos
saujelės žalumynų: petražolių lapelių ir svogūnų laiškų
saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
Paruošimas: Sorų kruopas keletą kartų perplaukite, užpilkite vandeniu ir užvirkite, tada išjunkite kaitrumą, bet puodo nenukaiskite, o palikite ant karštos kaitvietės. Tokiu būdu kruopos ramiai išbrinks. Pasiruoškite česnakus ir petražoles: nuluptas česnakų skilteles susmulkinkite, petražolių lapelius nuplaukite ir smulkiai supjaustykite, o nuvalytą ir nuplautą peražolės šaknį sutarkuokite smulkia trintuve. Į gilesnį dubenį muškite kiaušinius, juos išplakite ir suberkite jau atvėsintas soras, berkite druską ir smulkiai sukapotus česnakus bei petražoles. Išmaišykite, apspauskite masę šaukštu taip, kad ji nebūtų išsidrabsčiusi. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, šaukštu semkite soras iš dubens ir delnuose suformuokite pailgus paplotėlius. Kepkite juos saulėgrąžų aliejuje iš abiejų pusių tol, kol gražiai pagels. Apkepę dar užvožkite keptuvę dangčiu ir kiek patroškinkite.
Pastabos. Galite atsisakyti kurios nors prieskoninės daržovės arba rinktis savo mėgstamus prieskonius. Tačiau būtent česnakai ir petražolės šiam patiekalui suteikia gurmanišką skonį. Būkite kantrūs formuodami delnuose paplotėlius – juos bent keletą kartų suplokite ir tvirčiau suspauskite, tuomet jie nesubyrės kepami. Žinoma, tiks ir vištų kiaušiniai, tik kiek didesni.