Nacionalinė celiakijos ir maisto netoliaravimo draugija
Registruokis

Tapk nariu!

Tapti Nacionalinės celiakijos ir maisto netoleravimo draugijos nariu verta, nes galėsite:

  • bendrauti su panašias problemas turinčiais žmonėmis;
  • nemokamai konsultuotis su specialistais;
  • turėti begliutenių maisto produktų gamintojų specialias nuolaidas;
  • sužinoti begliutenių maisto produktų gamybos receptus;
  • gauti informaciją apie celiakiją;
  • pasitikrinti ar gerai laikotės begliutenės dietos.

Sveikuolių piršteliai su kokosu

sveikuoliu_pirsteliai

Jums reikės: 250 g. avižinių dribsnių (150 g. viso grūdo ir 100 g. smulkesnių)
150 g. medaus natūralaus
10 vnt. šviežių datulių (t. y. 130 g. šviežių datulių masės be kauliukų)
100 g. razinų
100 g. saulėgrąžų branduolių
50 g. rudojo cukraus
40 g. kokosų aliejaus
40 g. kokosų drožlių
30 g. sezamų sėklų

Paruošimas: Gilesnėje keptuvėje pakaitinkite aliejų, suberkite avižinius dribsnius, pakaitinkite, pamaišykite, suberkite saulėgrąžas ir sezamų sėklas, nuolat maišykite kol truputį apskrus, tuomet suberkite razinas ir gabalėliais supjaustytas datules, rudąjį cukrų ir supilkite medų. Toliau nuolat maišykite tol, kol medus tolygiai pasiskirstys. Neperkaitinkite! Tuomet masę sudėkite į stačiakampę skardelę ar keramikinį kepimo indą, išklotą maistine plėvele, arba kepimo popieriumi. Masę tolygiai paskirstykite ir, uždengę maistine plėvele, dar suspauskite grūstuvėliu taip, kad suformuotumėte tvirtą pagrindą. Tuomet nuimkite maistinę plėvelę nuo gauto pagrindo viršaus, ant jo viršaus užbarstykite kokosų drožlių, jas tolygiai paskirstykite. Viską vėl uždenkite plėvele ir, naudodami grūstuvėlį, jas švelniai įspauskite. Palaikę keletą valandų šaldytuve ar kitos dienos rytą supjaustykite suformuotą pagrindą juostelėmis arba kvadratėliais.

Pastaba. Rudasis cukrus suteikia švelnų karamelės skonį, tačiau, jei neturite po ranka, galite jo ir nenaudoti,– tuomet pilkite truputį daugiau medaus, tik nepersistenkite. Vietoje kokosų aliejaus galite naudoti saulėgrąžų aliejų, o kokosų drožles pakeisti mėgstamomis sėklomis, pvz. moliūgų.


Parašykite komentarą

Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.

Konsultuojame, rekomenduojame, patariame!

Diagnozavo celiakiją ir nežinai kaip toliau gyventi?
Įtari, kad sergi celiakija, bet nežinai, kur kreiptis, norint atlikti tyrimus?
Nesi tikras, kad maistas kurį valgai neturi gliuteno?
Nežinai, kas yra gliutenas?

Tau padės Nacionalinė celiakijos ir maisto netoleravimo draugija (toliau - NCMND).