Nacionalinė celiakijos ir maisto netoliaravimo draugija
Registruokis

Tapk nariu!

Tapti Nacionalinės celiakijos ir maisto netoleravimo draugijos nariu verta, nes galėsite:

  • bendrauti su panašias problemas turinčiais žmonėmis;
  • nemokamai konsultuotis su specialistais;
  • turėti begliutenių maisto produktų gamintojų specialias nuolaidas;
  • sužinoti begliutenių maisto produktų gamybos receptus;
  • gauti informaciją apie celiakiją;
  • pasitikrinti ar gerai laikotės begliutenės dietos.

Trinta „Turtingo daržo“ sriuba

sriuba
Jums reikės:
Ingredientai virimui:
240 g. moliūgų geltonųjų (riekė)
200 g. bulvių ( 2 nedidelės)
150 g. morkų (2 vidutinės)
50 – 60 g. sorų kruopų (1/3 stiklinės)
20 – 25 g. česnakų (2-3 skiltelės)
druskos žiupsnis
Ingredientai troškinimui:
140 – 150 g. pomidorų (2 nedideli)
60 g. porų (1/3) stiebo
30 – 40 g. špinatų lapų (saujelė)
3 – 4 šaukštai aliejaus saulėgrąžų
10 – 15 g. sviesto (šaukštas)
druskos du žiupsniai
šviežių petražolių lapelių
Paruošimas: Šią sriubą gaminkite dviejuose induose: puode ir keptuvėje – troškintuve.
Nuskustas ir nuplautas bulves ir morkas kiek pasmulkinkite, t. y. perpjaukite bent per pusę ir virkite puode 5-7 min., tuomet sudėkite nužievintas moliūgo riekeles ir nuluptas česnako skilteles. Virkite ant nestiprios ugnies tol, kol daržovės suminkštės taip, kad jas galėsite sutrinti. Jau išvirusias daržoves sutrinkite mediniu grūstuvėliu (tiks ir elektrinis plaktuvas). Gautą masę atskieskite vandeniu, atsižvelgdami į jos tirštumą, tada suberkite į ją verdančiu vandeniu nuplikytas sorų kruopas, pamaišykite, įberkite druskos ir kaitinkite tol, kol užvirs. Jokiu būdu neprisvilinkite! Išjungę kaitrumą, puodą dar galite palikti ant kaitlentės bent 5min.
Kol soros galutinai išbrinks, pasigaminkite troškinį šiai trintai sriubai skaninti.
Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir suberkite žiedeliais supjaustytus porus, švelniai juos apkepkite, sudėkite nužievintus ir susmulkintus pomidorus, patroškinkite 3-5 min., sudėkite supjaustytus špinatų lapus, pamaišykite, įberkite druskos ir lengvai patroškinkite. Pabaigoje troškintas daržoves dar galite saikingai paskaninti sviestu.
Serviravimas. Į lėkštę pilkite tirštos sriubos, jai tolygiai pasklidus į vidurį dėkite 2-3 kupinus šaukštus troškinio ir nepamirškite papuošti žalumynais, pvz., petražolių lapeliais.


Parašykite komentarą

Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.

Konsultuojame, rekomenduojame, patariame!

Diagnozavo celiakiją ir nežinai kaip toliau gyventi?
Įtari, kad sergi celiakija, bet nežinai, kur kreiptis, norint atlikti tyrimus?
Nesi tikras, kad maistas kurį valgai neturi gliuteno?
Nežinai, kas yra gliutenas?

Tau padės Nacionalinė celiakijos ir maisto netoleravimo draugija (toliau - NCMND).